Thursday, October 19, 2006

IE7 ei vakuuta

Enpä arvannutkaan kuinka oikeaan osuin irvaillessani HS:n 5G blogissa IE7:n launchin sloganista “We heard you” … Niinpä niin. Kuinka monen vuoden jälkeen?. Selain toki toimii ja MS:n insinöörit ovat onnistuneet kopioimaan mukaan muutamia hyviä ominaisuuksia muista selaimista. Mutta vain muutamia.

Pari ensinnä törmättyä puutetta mainitakseni:
- ei hakua bookmakeista/suosikeista (Mitä ne oikein ajattelevat!?),
- suosikeissa ei myöskään ole minkään laisia pikatoimintoja (keywords/shortcuts/tm), jotka helpottavat huomattavasti selaamista.
- Eikä myöskään mahdollisuutta ruksia avoinna olevat välilehdet aukeamaan seuraavassa sessiossa automaattisesti (nyt pitää vastata erikseen joka kerta kun sulkee selainta).
Tämä huomioiden IE7 tuskin tallentaa automaattisesti avoimia välilehtiä selaimen kaatuessa. Äärettömän hyödyllinen toiminto, joka tulee Operassa peruspaketin mukana ja toimii Firefoxissa, jos on asentanut sopivan lisukkeen.

Nämä 5 minuutin käytön aikana löydetyt puutteet osoittavat minulle, ettei IE7:ästä ole edes yritetty tehdä kunnon selainta. Ehkä tietoisesti? Tai sitten kyseessä on mammutin pakon edessä tekemä päivitys, joka on sitten toteutettu vielä juosten kusten. Uudistus tekee IE:stä toki siedettävämmän käyttää silloin kun on pakko, muttei tuo hinkua vaihtaa pois Firefoxista eikä anna hyvää kuvaa Microsoftin tuote'kehityksestä'.

Ihmeellistä touhua firmalta, jolla pitäisi olla osaamista paljon parempaan.

Seikkaperäisempi arvio IE7:sta WSJ:ssä, mihin 5G:kin viittasi.

1 comment:

ZeiP said...

Mozilla Firefoxin 2.0 RC 3 -versio osaa tabien tallennuksen kaatumistapauksissa sekä (erikseen asetuksista valittaessa) myös muuten.