Tuesday, June 13, 2006

Digikko: Mitkä palvelut kuvaisivat parhaiten web 2.0:aa? - omat lisäykseni

Unohdin lisäykseni Digikon Mitkä palvelut kuvaisivat parhaiten web 2.0:aa? -listaan:

Google Notebook on tosi kätevä tapa kirjata ylös melkein mitä tahansa mihin netissä törmää (www.google.com/notebook/). Näppärä palvelu esimerkiksi yhteenvetojen tekemiseen vaikkapa jostain nettihauista. Merkintöjen PDF-tulostusmahdollisuus on oiva toiminto. Merkintöjen jako menee koko maailmalle.

Notefish on tietyiltä osin kätevämpi (sallii paremman muistiin merkittyjen leikkeleiden asettelun). Pieni start-uppi. Ei merkintöjen PDF-tulostusta, mutta salasanasuojattu merkintöjen jakaminen tekee tästä omalla tavallaan Googlen muistikirjaa kätevämmän.

Häkellyttävän hyvä Office-dokumenttien nettitaltiointi- ja muokkauspalvelu on ThinkFree, joka tarjoaa myös (kohtuuhintaista) maksullista ja asiakaspalvelullista versiota tuotteestaan. Kuten OpenOffice, myös ThinkFree tarjoaa ilmaisen PDF-tulostuksen. Jo sen vuoksi kokeilemisen arvoinen palvelu.

Viimeisinpänä löytönäni törmäsin hetki sitten Box.net datan verkkosäilytyspalveluun. 1 giga ilmaista datan säilöntää ja vuodeksi 5 gigaa ilmaiseksi pienellä kekseliäisyydellä. Muutaman viikon käyttökokemuksella todella näppärä systeemi. Monipuoliset jakotoiminnot. Yksi niitä kohtuullisen harvoja joista saatan hyvinkin ottaa käyttöön maksullisen version. Etenkin jos firma onnistuu tuomaan markkinoille lupaamansa datan joustavan synkronointiohjelman (omalta koneelta omalle Box.net tilille).

Lisäksi musiikkipalveluista Last.fm ja Yahoo Music ovat omat suosikkini.

No comments: